blog ping

október 27 2008 Kategorizálva: blogseo Nincs hozzászólás

Hogy mi is az a blog ping?Blog pingelés közben jelzed a keresőrobotoknak, hogy változás történt a blogodban és indexeljék le változásokat.

Hogy mit is kell ehhez tenni? Legegyszerübb mondja ennek például a Ping Bloggers oldala ahol beillesztve az oldalunk webcímét és rss elérhetőségét a lejjebb levő keresők közül kiválasztva bármelyiket vagy akár az összeset, majd a Send Pings gombot megnyomva , már csak a keresőmotoroknak kel elvégezni dolgukat az oldalunkkal,és máris a világ tudtára adtuk hogy változás történt a blogunkban.

A Ping Bloggers en kívül számos más pingelő oldalt találhatunk a neten, de vigyázzunk mert a túlzásba vitt pingelés miatt bannolhatnak minket , és nem fogják figyelembe venni jelzésünket.

Sajnos a WordPress blogban egy rosszul megírt kód miatt automatikus pinget küld minden piszkozat és minden bejegyzés írás közbeni mentéskor a pingelő szolgáltatásnak.Ennek elkerülése végett , nemrég találtam a neten egy kis plugint ami felülbírálja a wordpress motor ezen hibáját , és csak akkor küld pinget ha a bejegyzést, vagy oldalt közzétettük.

Ennek a pluginnak a beépítéséről a következő bejegyzésemben lesz szó, addig is jó blogolást mindenkinek.

-wbadmin-

hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.