blog témaválasztás

december 20 2008 Kategorizálva: blogseo, egyéb 1 hozzászólás

Ez egy érdekes dolog főleg hogyha ötletünk sincs miről is írjunk.Mielött elkezdünk orrba szájba bejegyzéseket írni manci néni szoknya színéről, nem árt elgondolkodni , hogy a jövőben vajon tudunk e hozzátenni a témához , és hogy egyáltalán tudjuk e mi az a szoknya meg ki az a Manci néni:)..

Ez alatt azt értem,hogy nem árt tudnunk és értenünk ahhoz amiről írunk.Mert bár illesztgethetünk be különféle helyekről cikkeket, de az nemcsak más szellemi termékét lopjuk el, de a cikket nem mondhatjuk magunkénak, és ez rossz érzéssel tölt el :)legalábbis engem:D Meg nekem se esne jól ha a cikkemet máshol látnám viszont, anélkül hogy feltüntetnék a forrást azaz engem.

Szóval hogyan döntsük el miről írjunk?Fogjuk magunkat és nézzük meg a Google Webmaster Toolsban a blogunk témájának egy kulcsszavát,hogy mennyire keresett.Ez azért jó mert ha olyan dologról írunk ami keresett, akkor nagyobb valószínűséggel kapunk találatokat keresőkből és más helyekről.De a legfontosabb a téma ismerése.Rendelkezzünk tudással a témáról mindenképp!

Ha pedig már értünk is témához, keresett is, akkor már nincs más dolgunk mint elkezdeni belemélyedni a témába írni írni és írni, mert meglesz az eredménye.Főleg ha adunk a bejegyzéseünk minőségére!
Mert ahogy mondják “Content is King!” .

És nincs jobb mód arra hogy találatokat kapjunk , mint az oldalunk folyamatos frissítése , tartalommal való ellátása.Én erre a keresőket szoktam használni, utánaolvasok több forrásból is és tájékozódom az adott témáról.

A legfőbb dolog amit viszont még elkell döntened hogy magyarul írsz e?Egy biztos ha angolul írsz akkor nagyobb látogatottságod lehet, mivel azért elég sokan tudnak angolul:D Többen mint magyarul.De ha minőségi a magyar oldalad és jó tartalommal rendelkezik akkor “megközelítheted” egy angol vagy más nyelven írt blog látogatottságát!

Szóval blogra fel, mélyülj el benne és ÍRJ!

hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “blog témaválasztás” bejegyzéshez

  1. bloto szerint:

    Köszi!az ötlet jó!de már rogyásig van az internet mindenféle ttémájú bloggal, hogyan emelkedjek ki?

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.