headers already sent by

november 19 2008 Kategorizálva: általános, blog hack 2 hozzászólás

Headers already sent by probléma elég sokszor jöhet elő.Az oka pedig nem más mint egy rosszul kódolt php fájl.(Például a WIndows Notepad ja is belefűzi a fájl elejére azokat a szükségtelen karaktereket amelyek a gondot okozzák)

Egy példa:
Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /var/webroot/wp-config.php:1) in /var/webroot/wp-admin/install.php on line 12

Ahogy láthatjuk kiírja az első fájlnál hogy hol a hiba.Amint látjuk a wp-config.php első sora , ami az install.php 12.sorában okozott problémát.

Na nézzük csak meg közelebbről azt a wp-config.php fájlt…
1.Szerezzünk egy hexeditort és nyissuk meg benne a fájlunkat (pl:LINK1 , LINK2 , LINK3 ) lényegében bármilyen hexben szerkesztő megfelel a célnak.
2.Töltsük le az oldalunkról a hibás fájlt (jelen esetben wp-config.php) és nyissuk meg a hex szerkesztővel amit letöltöttünk.
3.A hiba üzenetben kapott sorhoz (output started at /var/webroot/wp-config.php:1) ugorjunk a szerkesztőben.Jelen esetben ez az első sor.
4.Itt látnunk kell a <?php elött sok sok kriksz krakszot..Na ez okozza a problémát, mert elindit egy kimenetet mielött a php kimenete elindulna (na ezt jól megaszontam de szerintem érthető):)Nos ezt a sok kriksz krakszot a <?php elöl töröljük ki, és mentsük a fájlt.
5.Töltsük vissza a módosított fájlt felülírva az oldalunkon levő régi fájllal.Ezután frissítsük a  böngészőnket és kész is!Élvezzük az eredményt:)

Az itt leírtak minden headers already sent problémánál müködik tapasztalataim szerint csak a hex szerkesztővel az első fájl megadott sorába kell mennünk és megnéznünk mi van ott.Ha felesleges karakter töröljük és kész is!

Remélem rövid érthető megoldást tudtam nyújtani 5 lépésben minden kedves olvasónak aki napok óta szívózik ezzel a problémával.Ugyhogy hajrá!Ha problémába ütközöl irj!

hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “headers already sent by” bejegyzéshez

  1. hulkusz szerint:

    köszönöm, sokat segített :)

  2. fityere szerint:

    Köszi, nekem is egy több napos problémát oldott meg!

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.