hol találjunk ingyenes képet blogunkba 1.rész

január 3 2010 Kategorizálva: blogseo 3 hozzászólás

Megfelelő kép megtalálása a cikkedhez vagy oldaladhoz általában elég nagy feladat ha nem akarsz egy bizonyos szintnél lejjebb menni, és olyat akarsz bedobni ami megfogja az embereket.Ugyanis nem árt ha az ember nemcsak szöveget lát, hanem egynéhány képet is. A túl sok szövegbe könnyen beleún az ember.
Ha megtaláltuk a megfelelő képet problémát okozhat annak jogvédettsége, de szerencsénkre vannak olyan oldalak amik kifejezetten
erre a célra jöttek létre, hogy kitűnő minőségű képeket nyújtsanak mindenféle jogi huza-vona nélkül.
Ezek az oldalak egy része ingyen másik része bizonyos díj megfizetésének fejében nyújt hozzáférést a képeik adatbázisához.

Nos lássuk azt a jópár oldalt…

1.MorgueFile http://www.morguefile.com/


Több mint 55000 kép 4 fő kategóriába sorolva: People,Objects,Animals,Scenes
Jóminőségű nagy felbontású képek általában.

2. PixelPerfect Digital http://www.pixelperfectdigital.com/

Kb. 4600 kép 146 kategóriában.
Az oldal alján a Free Stock Photosra kattintva bejönnek a kategóriák és alatta a legújabb képek, ez alatt pedig véletlen képek a teljes adatbázisból.
A képekre kattintva leírást , kulcsszavakat és EXIF adatokat tudhatunk meg.Az oldalon ez alapján is kereshetünk a képek között.

3. OpenPhoto http://www.openphoto.net/

Az Open Photo Project egy olyan kép megosztó oldal ahol a fotó készítői megoszthatják és licenszelhetik munkájukat a Creative Common Licensing alapján.A keresést így licensz alapján is végezhetjük.
Az oldalon regisztrálhatunk saját weboldalt is (felhasznalonev.openphoto.net) cimmel.
Összesen 30 kategóriát tartalmaz egyenlőre, telis tele fotókkal.

4. ImageAfter http://www.imageafter.com/

Ezen az oldalon képeket és textúrákat tölthetünk le jó minőségben.
Az oldal egyik kiemelekedő tulajdonsága hogy miután rákerestünk a képre vagy textúrára, az ereményeknél minden képen két ikon
lesz, az egyik egy lemez.Ez magától értetődő, kép mentése.A másik egy olló, ezzel bejelölhetjük a nekünk tetsző képeket, majd az oldal tetején levő nagy ollóval megjeleníthetjük a kiválasztott képeket egy oldalon.

5. PDPhoto http://pdphoto.org/

Körülbelül 2000 kép sok sok kategórába rendezve.

6.StockVault http://www.stockvault.net/

Közepes méretű képeket tartalmazó oldal.Itt is körülbelül 2000 kép található. Sok alap funkció , úgy mint találati számláló minden képnél,méret, és kis lemez ikon a mentéshez.
Az oldalon kereshetünk textúrákat is.A közepes minőségűek melyek megfelelnek weblapok készítéséhez ingyenesek, a magassab minőségért viszont fizetni kell.

7. Buzznet http://www.Buzznet.com

Ezen az oldalon a képek nagyrészt egy egy személyes pillanatot vagy tájat ábrázolnak.Regisztráció után bárki feltölthet képet, így azok minősége nem mindig valami jó.
Keresni kulcsszó “Buzzword” alapján lehet.

8. Flickr http://www.flickr.com/

Igazándiból nem is nagyon kéne írnom róla, hiszen nincs olyan ember aki ne hallott volna róla.Aki nem hallott róla, annak egy kis info: az egyik legnagyobb kép megosztó oldal,a Yahoo által.
Ha menteni akarsz egy képet és nem találod a Mentés másként gombot, vagy a kép mentése gombot, ne ijjedj meg, sokszor flashé vannak konvertálva a képet, így a kis plusz jellel rendelkező ikonra kattintva kaphatjuk meg az eredeti képet letöltésre.

9. FreeFoto http://www.freefoto.com/

Ki gondolta volna hogy egy ilyen címen egy képmegosztó oldal van:D  Ottjártamkor közel 130000 kép volt feltöltve 3527 kategóriába, szerintem ez önmagáért beszél.
Egy két jogi kikötéssel használhatóak fel csak az itt található képek.Minőségük viszont kiváló.

10. CC Search http://search.creativecommons.org/


A Creative Common közösség oldalán a keresés a licenszelt anyagok között végez keresést, így képek között is.Így a licensz alapján kereshetünk képet magunknak.
Használata egyértelmű, így nem bocsátkozok hosszas leírásokba.

Na ennyi volna az első része a cikksorozatomnak a képekről!Mindenki kezdjen használni képeket!Tegyük színesebbé a blogunkat!

hozzászólások

3 hozzászólás a(z) “hol találjunk ingyenes képet blogunkba 1.rész” bejegyzéshez

  1. A flickr-en a bárki által felhasználható kategória a http://www.flickr.com/creativecommons/by-2.0/ URL alatt található. Ha nem innen keresel, akkor csak a licence feltételek elolvasása után mentsd le (ha egyáltalán megengedi a fotós)!

  2. Halász Martin szerint:

    Nem csakhogy a blogomba vettem a képeket ezek alapján a tippek alapján, de a szakdolimba is innen szedtem le a képeket:)

  3. Dobblog szerint:

    Na itt körülnézek majd én is :)

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.