jobb klikk letiltása

december 17 2009 Kategorizálva: blog hack 3 hozzászólás

Na gondolom sokan vagyunk ugy hogy zavar ha a forrásunkban kutatnak vagy képet akarnak letölteni az oldalunkról. Erre itt egy megoldás:

A kódot az oldal forrásába kell berakni a <body> után:

<script type="text/javascript">// <![CDATA[
 //Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net) //For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com var message=""; /////////////////////////////////// function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}} function clickNS(e) {if  (document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) { if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}} if (document.layers)  {document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;} else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;} document.oncontextmenu=new Function("return false")
// ]]></script>

 

Megjegyzem hogy ez csak az átlagfelhasználót fogja vissza. Aki kicsit is érti a dolgát az bármit letud szedni és a forrásba is beletud nézni mivel azok letöltődnek a gépünkre… csak hogy egy megoldást emlitsek:)

hozzászólások

3 hozzászólás a(z) “jobb klikk letiltása” bejegyzéshez

 1. liptakrobi szerint:

  Szerintem se ér sokat egy ilyen, hisz a gép mindent letölt, csak ki kell keresni, sőt inkább hátráltat, mert pl firefoxnál a jobb gombos menüvel tudjuk megnézni az oldal adatait a képek tulajdonságait és ott is lehet sok hasznos információ pl description title stb… amikhez így nem férünk hozzá. Vagy pl. a helyesírás szótár is jobb gombos menüben van és lehet akkor egy formban nem tudjuk javítani a szavakat.
  És én kifejezetten utálom a gportálon szokott ilyen lenni hogy írják XY lelopta a képemet és ott árulkodnak egymásról a fórumba :).
  Múltkor valamelyik portálon használni akartam a jobb gombos menüt persze nem azért hogy lelopjak valamit, erre egy figyelmeztetés hogy Ne lopj!! Na mondtam valami csúnyát és ctrl+u val megnéztem az oldal forrását és beírtam neki hogy nem ér evel el semmitse hiszen itt az oldal forrása. 😀

 2. admin szerint:

  ez igaz:) de gondoltam felrakom ezt a trükköt hátha valakinek mégis szüksége van rá:)
  bár ahogy írtam a postban is ez nagyon gyenge kísérlet arra hogy valaki ne lopja el azt amit akar az adott oldalról:D

 3. norbeerto szerint:

  végülis az ötlet maga nem rossz, de az olyan vájtfülünek mint én vagy valaki más, ez nem akadályoz meg abban hogy a forrásban kutakodjak, vagy tartalmat lopjakXD

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.