kép hosting

december 15 2008 Kategorizálva: egyéb, eszközök Nincs hozzászólás

Nagyjából vége a vizsgáimnak meg a zhknak ugyhogy belevetettem magam a keresésbe, és problémáim megoldásába.Googli barátunk megint segítségemre volt mint oly sok máskor is hogy egy jó kép hosting helyet találjak.Hogy miért?A cikkből kiderül.

A választék elég nagy ahogy elnézegettem gooogle barátunk találati listáját, de soha nem szeretek az első 4-5 oldalnál tovább menni mert ott már minőségben nem hiszem hogy olyat találnék ami megfelelne elvárásaimnak.

És hogy mik is az elvárásaim?
-legyen gyors, mert nagyon nem szeretnék 20-30 percet várni egy kép feltöltésére mint ahogy volt már szerencsém hasonló oldalakhoz ahol a képfeldolgozása és eltárolása olyan csiga lassú volt hogy majdnem befontam a hajamat
-korlátlan ideig tárolhassam a képeim, mert nem szeretném hogy elküldök egy linket valakinek vagy kirakok webre egy linket aztán két hét múlva már a kedves 404 mosolyogja szembe a látogatót
-egyszerű elérést biztosítson, mert nem akarok 120karakter leírni ahhoz hogy elérjem a képemet, és nem szeretném hogy tele legyen mindenféle speckó karakterrel vagy olyan random generált névvel amit aztán holt biztos hogy se én se a látogató nem jegyez meg.ugyhogy mondjuk örülnék ha permalinket kaphatnéka feltöltés végén a képe(i)mhez.
-korlátlan tárhelyet biztosítson, mert nagyon boldoggá tud tenni ha mondjuk egy 5 megás kép feltöltése után (főleg ha 10-20 perc volt a feltöltés) az a hibaüzenet vár a végén , hogy sajnos mehetek ahova akarok a szép nagy fájlommal , de ide nem töltöm fel…..
-legyen ingyenes , mert ki szeretne fizetni ezért ugyebár a mai világban:)
-ne ugorjon fel 800 popup meg reklám tolakodva hogy még mielött meg miközben feltöltöm ugyanmár vegyem meg manci néni étkészletét és fizessek elő , meg vegyek meg, és regisztráljak … természetesen egy két reklám még elmegy az oldalon ha nem tolakodó és nem zavarja a funkcionalitást
-és legutolsó de egyben legfontosabb szempont hogy működjön ,ez viccesen hangzik de nem egy olyan oldallal találkoztam ami nem müködött vagy valamilyen funkciója sérült volt.

Szóval ezen szempontok alapján elkezdtem a keresgélést, plusz szempont volt még hogy ne legyen külföldi.Ugyhogy el is kezdtem googli barátunkat felizgatni ezen témából első kulcsszó amit beböktem neki a kép feltöltés volt mellyel szerintem kimerítem ezt a témát.Aki ezen a találati listán nincs rajta az sehol sincs szerintem. Tetszett is neki, meg is ette szépen visszakaptam 1 millió 680 ezer találatot melyeket ha végignéznék azthiszem még a nyugdíj korhatárt is megérném.

De szokásomhoz hívem az első pár oldalnál tovább most se mentem.Első helyen találtam a kepfeltoltes.hu-t melyel már voltak rossz tapasztalataim ugyhogy egyből ki is húztam a leendő  kép hostingjaim közül.

Következett a pirateclub majd egy ingyenes tárhelyre telepített  kép hosting ami elég érdekesen hangzik :)Kiváncsi lennék hogy oldotta meg a tulajdonos.De lényeg hogy nem akarok se fájlmegosztó subdomainjára se ingyenes oldalra képet rakni mert ezek lehet a holnapot se érik meg vagy jobb esetbe a jövő hetet, aztán kedves látogatókat meg fogadja a szép mosolygós 404.

Tovább nézegelődve különféle albumkészítőkre leltem, de nekem most nem erre volt szükségem.Csak egy egyszerű gyors sallangmentes kép feltölésre.

Meg is leltem végül az első oldal alján azt ami nekem kell( remélem feljebb jön a találati listán mert én tapasztalat alapján feljebb sorolnám) Az oldal neve KépHost . Ahogy elnézegelődtem rajta pont annyit nyújt amire nekem szükségem van.Kép feltöltését szimplán.

Amit még jónak találtam benne hogy ha találunk egy képet neten amit aztán belinkelnénk haveroknak vagy oldalunkra vagy emailben elküldenénk, de nem vagyunk biztosak benne hogy az a kép még 1 hét múlva is ott lesz akkor használhatjuk a Linkről opciót ahova beillesztve a linket majd feltöltésre kattintva egyből ott fog csücsülni a képhost szerverén a kép amit utána szabadon dobálhatunk és szórhatunk szanaszét az eredeti oldal állapotától függetlenül ahonnan a képet szedtük.Ami még jó, hogy ahogy elnéztem egy nemrég indult oldal így nincs teleszórva képekkel és azok linkjeivel, ezáltal a gyorsaságra úgy érzem jó ideig nem lesz panaszom. és ennél több nekem nem is kell, amit kerestem megvan, sőt még több is!

Úgyhogy neki is állok feltölteni a képeim és már kezdem is küldeni őket ismerősöknek, természetesen a Privát címke használatával:) hogy azért ne lássa olyan a képeim akiknek nemkéne:)

További jo blogolást és képfeltöltést mindenkinek!

az oldal linkje mégegyszer: www.kephost.com

hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.