képek méretének optimalizálása

június 2 2010 Kategorizálva: eszközök 3 hozzászólás

Most hogy fejlesztem a projectjeimet nézelődtem neten hogy lehetne csökkenteni a képet méretét.Főleg png méretét, és találtam is egy online cuccot, amivel automatikusan csökkentheted a képeid méretét észrevehető minőségromlás nélkül.

Például volt egy 74kbyteos képem, feltöltöttem és egyből visszadobta az újraméretezett képet ami 3,9kbyte lett.Azért nem semmi.

Méretbeli csökkentést úgy éri el hogy például a pngt ami átkonvertálja egy veszteséges formátumba például jpgbe aztán vissza pngbe.

Nagyon bejön a dolog, majdnem 50% os méretcsökkentést értem el az oldalamon levő képek méretében.

link: PunyPNG

hozzászólások

3 hozzászólás a(z) “képek méretének optimalizálása” bejegyzéshez

 1. Autóhifi szerint:

  Most nem akarok itt beleszólni, de pl. a 24 bites png az veszteségmentes és a jpg az veszteséges tömörítést használ, nos ha átkonvertálja jpg-be akkor már eleve romlik a képünk és utána hiába konvertálja vissza png-be akkor se lesz már az igazi png.
  Ha pl van valami grafikai elemünk a weboldalunkhoz amin éles kontúrok vékony vonalak vannak, akkor azokon igen jócskán meglátszik majd a jpg fodrozodás minta. Meg átmossa az éles konturokat és homályos lesz.

  Nos én kiprobáltam feltöltötem egy gifet aval nem tudot mit csinálni 0 %, aztán egy png-t ott 2%-ot nyert csak. Felraktam még 1 png-t azon 1%-ot tudott csinálni.

  Szerintem nem a jpg be konvertálással vacakol, hanem aki hülye és pl 128 egyedi szineket tartalmazó képet egy 24 bites png be menti el akkor ö segít és egy másfajta konvertálást használ és pl 8 bites png be menti el neked.
  Szerintem aki photoshopban tudja hogy milyen képet milyen formátumban mentsen le annak nincs szüksége ilyesmire. :)

 2. admin szerint:

  Teljes mértékben igazad van, nálam például a régi oldalaimon a képek gázul voltak elmentve és azokat tök jól lekonvertálta kisebbre. Amúgy konkrétan ez a jpg-be konvertálás egy másik módszer a méret csökkentésre, biztosan nem állítom hogy így is működik az az oldal:)

 3. slw szerint:

  nekem például tökre bejött egy a kép optimalizálás, volt olyan kép amiből több száz kilobájtot leszedett, és nem változott a minősége.köszi a tippet

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.