képek optimalizálása

november 30 2008 Kategorizálva: blogseo Nincs hozzászólás

Amikor képeket jelenítünk meg oldalunkon sokszor nem is gondolunk arra ,hogy ez is elég sok találatot hozhat az oldalunkra.Pedig elég csak belegondolni például abba amikor például googleben vagy más keresőmotorban képeket keresünk.Mikor ott keresünk a keresőmotor ott is a képek leírására hagyatkozik úgy mint példul az oldalunk meta description részére.

1.Első és legfontosabb dolog amit megtehetünk a <img> tag alt mezőjének kitöltése.Sok tartalomkezelő ezt elvégzi ugy hogy mikor beillesztünk egy képet megadja a lehetőséget hogy kitöltsük az alt tagot azaz a leírást.

2.A képed neve legyen egyértelmű a tartalmára nézve, legyen informatívhogy mit is ábrázol a kép.

3.A képeid egy könyvtárba rakd amelyet tegyél elérhetővé a keresőmotorok számára.

4. A képedhez ne felejts el valamilyen címet rakni, és a közelébe az adott kép vagy az oldalad kulcsszavaival rendelkező szöveget.

5.Töltsd ki az img tag title mezőjét is ezt némelyik keresőmotor érzékeli és figyelembe veszi.Ebbe a mezőbe a kép címét ird(nem url cím), és ne legyen ugyanaz ennek a mezőnek tartalma az alt mező tartalmával.

6.Ami nem kötelező  de több találatot eredményezhet ha külön oldalt csinálsz minden képnek és itt kitöltöd a szükséges html tagokat pl title meta description és használod a h1 h2.. tagokat is.

7.Ha nem tartalomkezelőt használsz töltsd ki az img mező width és height tagját is ,és az src tagot pedig a kép teljes elérési útvonaljával.

8.Képeid mérete legyen minimum 300×300 as mivel a keresőmotorok a nagyobb képeket előrébb sorolják mint a kis piciket

9.Ha wordpress-t használsz jó szolgáltatot tehet a SEO Friendly Images ami kitölti az alt és a title mezőket minden képhez a megadott címszavakkal.Telepítése megegyezik a többi wordpress plugin telepítésével.Sok sikert hozzá!

Lényegében ennyi volna a képek optimalizálása röviden, bár még elég sok technika van amit kihasználva előrébb sorolhatjuk oldalunkat és jobban megismerhetjük a keresők lelkivilágát, de erről majd egy másik cikkben…

hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.