sitemap készítés

november 14 2008 Kategorizálva: blogseo, pluginok 2 hozzászólás

Nemrég jutott eszembe hogy itt már mindenféle dolgokról beszélek a keresőmotorokról, de a legalapvetőbb dolgot majdnem elfelejtettem a Sitemap készítést.

Először is szedjük le ezt a plugint: Google Sitemap Generator For WordPress Miután leszedtek helyezzük el a /wp-content/plugins könyvtárba, majd aktiváljuk az Admin felület Bővítmények menüpont alatt .

Ezekután a Beállítások menüpont alatt fog megjelenni ez az új plugin.Mükődése felől nem kell aggódnunk mert automatikus időközönként készíti el az oldaltérképet.Az egyetlen dolog amit ajánlatos beállítanunk ,a robots.txt fájl használata.Így bele kerül az említett fájlba a az oldaltérkép pontos elérési útvonala.

Miután létrehozta a plugin az oldaltérképet, 2 új fájllal fog bővülni a gyökérkönyvtárunk.(sitemap.xml,sitemap.xml.gz)

Lényegében ezzel az egyszerű pluginnal az oldalunkon található összes oldalt linkjét elhelyezzük egy fájlban amit ha a keresőmotor letölt, nem kell végigugrálnia a linkeken hanem csak kiolvassa az oldaltérképből, és már le is indexelte oldalainkat.AMikor elkészül az oldaltérkép egyből megpingeli a google.com ot hogy változott az oldaltérkép, indexelje le.

bocs hogy ilyen későn írtam ezt a bejegyzést!

jó blogolást!

-wbadmin-

hozzászólások

2 hozzászólás a(z) “sitemap készítés” bejegyzéshez

  1. Kis István szerint:

    Köszi! Ez az info hiányzott még!!! Nagyon hasznos, az oldalad!

  2. Ez így elég júzerfrendli. De vajon kell-e ez a Bloggerben? És ha igen, akkor miképp?

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.