skinezhető checkbox és radiobutton

december 19 2008 Kategorizálva: egyéb Nincs hozzászólás

Mostanában fejlesztés közben design elemeket keresgéltem és checkboxra egyszerüen nem találtam semmi értelmes CSS elemet.szinte hihetetlen hogy nem működik egy egyszerü CSS beállítás a checkboxokon.Ugyhogy megint útnak indultam és keresgéltem egykét finomságot..

Nagy nehezen rátaláltam a Fancy-Form ra ami a checkboxokat átállítja képekre.Nekem ez annyira nem jött be bár a lényege ugyanaz mint a többi bemutatottnak lejjebb.Leírás, telepítési útmutató és maga a script:
-Link: FancyForm

A következő amire a FancyForm is épül a CRIR.Szinte ugyanaz csak eza radiobuttonokat is átállítja.Akit érdekel és alternatívát keres nézzen rá.
-Link: CRIR checkbox and radio buttons

A harmadik pedig amit találtam a CRIR -re szintúgy ami meg amugy Jquery alapú .Szuper kis cucc!Megéri kipróbálni.
-Link: cssCheckbox jQueryPlugin

Akinek pedig mindez magyarul is tetszene: Kreative Labs webdizájner cucc

És legvégül ez eltér a többitől itt egy sima javascript lett megirva hogy minden inputot ami checkbox típusú azt alakítsa át.Jó szolgálatot tehet ha magunk akarunk beskinezni pl csak egy dobozt.
Ezt úgy tehetjük meg hogy a if(inputs[i].getAttribute(‘type’) == ‘”checkbox’) részben  átírjuk a type-t name-re a checkboxot pedig a saját checkboxunk name tagjának értékére.
(Például:if(inputs[i].getAttribute(‘name’) == ‘termsof’) )
-Link ehhez a scripthez:BrainError

Lényegében ezt a témát én napokon keresztül kerestem weben mire rátaláltam , és sikerült megírni a nekem legmegfelelőbbet.Az hogy kinek melyik felel meg jobban az már az olvasó dolga.De elég szép dolgokat lehet kihozni a checkbox skinezéséből.

Jó blogolást fejlesztést meg miegymást mindenkinek

hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.