WordPress Email Notification telepítése

október 22 2008 Kategorizálva: blogseo, pluginok Nincs hozzászólás

WordPress Email Notification telepítése amit az előző cikkben említettem hát végre sorra került.. én elég sokat szívtam vele.

Nos miután letöltötted a plugin, csomagold ki és másold be a konyvtárakat az állab leírtak szerint:

maillist -> / (azaz az oldalad gyökér könyvtárába helyezd)

wordpress/wp-content/plugins/wp-email-notification -> az oldal wp-content/plugins/ könyvtárba
Ezután a domainneved/maillist/wpemn_config.php fájl jogosultságát állitsd 666-ra, ezt könnyen megteheted bármelyik ftp kliensel , van ahol CHMOD néven fut van ahol attributumok módosítása,ha számot nem tudnál beirni, a lényeg az hogy írható olvashatónak kell lennie mindenhol.

Miután ezt megtetted a telepítőjét megtalálhatod a: domainneved/maillist/install.php -oldalon.Ezt betöltve Kattins a “install wordpress email notification plugin v2.3.1” -ra és utána a bejövő táblázatot kell kitölteni, ugy mint adatbázis neve, adatbázishoz felhasználó/kód ,adatbázis host ami általában localhostként megfelel.

A site URL/blog URL -t úgy töltsd ki hogy a vége / legyen például http://blogtippek.info/ .A from email address/admin email address hez megadhatod azt az email cimet ahonnan a levelek érkezni fognak a feliratkozóknak.

Nice URL legyen mindenképp YES.
Show Full Post
,azaz a teljes bejegyzés megjelenítése szabadon választható, én ajánlon hogy legyen NO, mert így az olvasót az oldaladra irányítod ha elakarja olvasni a bejegyzést.
Send HTML Email
– YES mert így módosíthatod a kiküldendő emailt saját stíluslapod szerint.Default Notification Value – YES .

ezeket beállitva jöhet az INSTALL gomb és már kész is, elvileg elkészíti magának az adatbázis táblákat és bejegyzéseket.Viszont innentől nekünk kell belenyulni az oldalunkba és elhelyezni a feliratkozó gombot és szövegdobozt.
Amit pedig úgy tudunk megtenni ,hogy belépünk az admin felületünkbe és azon belül a Megjelenés menü Sablonszerkesztő -n belül a számunkra megfelelő helyre (nálam a sidebar.php) beillesztjük az alábbi kódot.
<form method=”post” action=”maillist/index.php”>
Enter your e-mail address to receive notifications when there are new posts<br /><br />
<input type=”text” name=”email” size=”12″ maxlength=”36″ />
<input type=”submit” name=”submit” value=”sign up” />
</form>
Ezután pedig amit mindenképp megkell tennünk hogy a header.php -ba bekell illesztenünk az alábbi kódrészletet: <?php email_notification_future_send(); ?>
Én ezt a :
<div class=”description”><?php bloginfo(‘description’); ?></div>
</div>
</div>
után helyeztem el , így nem dobott hibaüzenetet és tökéletesen működött a plugin.Ezekután a plugin minden feliratkozott felhasználónak elküldi a közzétett bejegyzést. A plugin beállításait az admin felület Íntéző oldalról érheted el.Ha bármi probléme vagy kérdésmerülne fel nyugodtan dobjatok egy hozzászólást vagy email.Miután végeztél a maillist könyvtárból töröld az install.php-t.

-wbadmin-

hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.